Ekran kartı ve işlemci ile para kazanma yöntemleri, evden para kazanma yöntemlerini okuyun, Bitcoin madenciliği ile kripto para kazanmaya başlayın

Web Mining - İnternet Siteniz ile Kripto Para Kazanın


The Pirate Bay ve Amerikalı Showtime kullanıcıların tarayıcılarını kripto para Monero madenciliği için kullanmaya başlayan ilk büyük ölçekli siteler arasında yer alıyor. 


Gridcash ve Coinhive sistemini kullanarak bugünlerde birçok site ziyaretçilerinin bilgisi dahilinde veya gizlice mining yapmaya başladı.

Gridcash ve Coinhive ile siteniz üzerinden nasıl kripto para kazanabilirsiniz sorusundan önce neden website sahipleri reklam yerine bu sistemi benimser onu biraz konuşalım.

Reklam Engelleyicilerin Yükselişi


Online reklamları engelleyen blocker yazılımlar gün geçtikçe tarayıcıların vazgeçilmezleri arasına girdi. PageFair'in yayınladığı istatistiklere göre 2016 yılında 615 milyon cihaz reklam engelleyici program kullanıyor. Aynı yıl 3.4 milyar internet kullanıcısına oranlarsak bu yüzde 20 gibi ciddi bir rakama tekabül eder.

Reklam engelleyicilerin geneli ücretsiz ve kullanılması oldukça kolay. En ünlü reklam engelleyiciler arasından Adblock Plus, AdBlock ve benim kişisel favorim uBlock Origin bulunuyor. Origin aynı zamanda Coinhive scripti engelleyerek sitelerin sizden habersiz mining yapmalarını da engelliyor.

İnternet üzerinde herkesin gözünün büyük pasta dilimin olduğunu düşünürsek bu durumun reklamcıları ve site sahiplerini ne derece etkilediği ortada. Bizim blog üzerinde de bir kaç reklam bulunuyor. Kendim şahsen içeriğe erişimimi fazla etkilemediği sürece reklam engelleyici kullanmamaktan yanayım :)

Kripto Para Çözümü


Kripto para internetin parası olduğuna göre para kazanmak için daha iyi bir yöntem akla gelmiyor.

Bu konuda farklı bir model kullanan tarayıcı The Brave Browser. Brave otomatik olarak reklamların çoğunu engelliyor ya da yerine kullanıcıların özeline saygılı içerikler gösteriyor. Kullanıcıların gördükleri reklam başına küçükte olsa Bitcoin kazanmalarını sağlarken aynı zamanda sitede geçirilen zamana göre kullanıcılar adına site sahiplerine Bitcoin bağışında bulunuyor.

İnternet siteniz üzerinden kullanıcıların tarayıcılarını kullanarak para kazanabileceğiniz diğer bir sistem ise coinhive. Coinhive scripti site ziyaretçilerinin işlemçilerinin belirli kısmını kullanarak Monero madenciliği yapıyor. Elde edilen gelir yüzde 70 site sahiplerinin Monero adreslerine yatırılırken yüzde 30'luk kısım coinhive ekibine gidiyor.

Coinhive'ın yüksek sayılabilecek kesintisi ile uğraşmak istemiyorsanız GridCash ile kripto para kazanabilirsiniz.

GridCash bir çok açıdan kullanıcı dostu bir oluşum. Sitelerini ziyaret ederek basit şekilde profil oluşturup, web siteniz üzerinden kripto para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer ziyaretçilerin içerik-haber okumak, oyun oynamak, online film izlemek gibi uzun sayılabilecek kullanım süreleri olan bir siteniz varsa veya reklam engelleyiciler ile uğraşmadan gelir elde etmek istiyorsanız bu sistemleri kullanabilirsiniz.

Özellikle yakın zamanda devletin kumar vb şeylerin reklamlarına savaş açacağı ve bu tarz reklamları yayınlayan siteleri engelleyeceğini düşünecek olursak GridCash vb sistemler yardımınıza koşabilir.

Ayrıca web sitesi üzerinden kripto para kazanırken kullanıcıları bundan haberdar etmek ve iznini almak bence gerekli. Ziyaretçilerinizin bilgisayarlarına malware bulaştığını düşünmelerini istemezsiniz. Bu arada bu sistemler üzerinde ziyaretçinin bilgisayar işlemcisinin ne kadarını kripto para madenciliği için kullanacağınızı seçebiliyorsunuz. Çok agresif olmamakta özellikle uzun vadede fayda var.

Peki Neden Monero?

İnternet siteniz ile kripto para kazanın


Monero'nun özel yazılımı ASIC yani madencilik için özel tasarlanmış çiplere karşı duyarlı. Bitcoin gibi ASIC sayesinde bazı sistemleri diğerlerinin önüne geçemiyor. Monero kripto para sisteminin CryptoNight adını verdiği sistem eski ve yeni bilgisayarlar üzerinde de verimli şekilde çalışıyor. Ayrıca mobil cihazlarda Monero madenciliği yapabiliyor. Tabi mobil cihazlar özellikle Android üzerinden madencilik yaparak kazanılabilecek kripto para miktarı oldukça düşük seviyelerde. Yazıyı kaleme aldığım sırada 1 Monero coin 175 Amerikan Doları seviyesindeydi.

Web Mining Yaparak Kripto Para Kazanmanın Eksileri 


-Bir çok reklam engelleyici programın şimdiden listesine girmeye başladı.

-Sitenizde çok uzun zaman geçirilmiyorsa ya da az sayıda ziyaretçiniz varsa pek tatmin edici rakamlar elde etmezsiniz.

-Tüm bilgisayar işlemcileri ve mobil cihazlar için uygun seviyede değil ve kullanıcıların cihazlarını yavaşlatabilir.

Daha önce web miner kullandınız mı ya da kullanılan bir siteye yolunuz düştü mü? Yorumlarda paylaşın.

Herkese güzel günler ve bol kazançlar diliyorum.


İlk Yorumu Sen Yaz !